» Alkuun » Zovirax-emulsiovoide
Zovirax-emulsiovoide Zovirax-emulsiovoide sisältää:
• asikloviiria (vaikuttava aine)
• apuaineita
Vaikuttava aine estää viruksen lisääntymisen. Apuaineiden avulla vaikuttava aine imeytyy paremmin ihon läpi viruksen tartuttamiin soluihin.

Zovirax-emulsiovoide hoitaa huuliherpeksen jopa neljässä päivässä
Aloita hoito heti, kun huomaat ensimmäiset merkit, esim. pistelyn tai rakkulat. Voidetta levitetään viisi kertaa päivässä noin neljän tunnin välein (ei yöllä). Hoidon tulee kestää vähintään neljä päivää, ja sitä voidaan jatkaa tarvittaessa 10. päivään saakka.


Tuotetietoa
Zovirax 5 %, emulsiovoide. Vaikuttava aine asikloviiri.

Käyttöaiheet :
Herpes simplex -viruksen aiheuttamien ihon tai limakalvojen infektioiden paikallishoitoon, esim. herpes labialis. Zovirax emulsiovoiteen 2 g pakkaukset ovat saatavissa ilman reseptiä huuliherpeksen hoitoon.
Annostus ja antotapa :
Sopiva määrä Zovirax emulsiovoidetta levitetään tulehduskohtaan 5 kertaa päivässä n. 4 tunnin välein. Emulsiovoide tulee levittää rakkuloille, tai kohtiin joihin ennakoivien oireiden perusteella rakkuloiden oletetaan syntyvän, niin pian kuin mahdollista, mieluummin varhaisimman (esioire tai punoitus) vaiheen aikana. Hoito voidaan aloittaa myös myöhäisemmän (kohoama tai rakkula) vaiheen aikana. Hoidon tulee kestää vähintään 4 päivää. Jos infektio ei ole parantunut tänä aikana, hoitoa voidaan jatkaa 10. päivään saakka. Jos paraneminen ei ole vielä täydellistä 10 päivän jälkeen, lääkäriin tulee ottaa yhteys.
Vasta-aiheet :
Yliherkkyys asikloviirille, valasikloviirille, propyleeniglykolille tai muulle valmisteen sisältämälle aineosalle.
Varoitukset ja käyttöön liittyvät varotoimet :
Ohimenevää kirvelyä tai pistelyä voi tuntua emulsiovoiteen levittämisen jälkeen.
Raskaus ja imetys:
Keskustele lääkärisi kanssa Zoviraxin käytöstä raskauden tai imettämisen aikana.

Säilytys huoneenlämmössä (15-25oC), huom. ei jääkaapissa. Avattunakin putkilo säilyy viimeiseen käyttöpäivään asti.