Love Your Lips
Love Your Lips

Pidä huolta huulistasi

Suojaa huuliasi huuliherpekseltä näiden yksinkertaisten vinkkien avulla.

Yleisen terveydentilan ja huulten terveyden välillä on suora yhteys, joten huolehtimalla hyvin itsestäsi suojaat kaunista hymyäsi. Ohessa esitellään helppoja keinoja terveyden ja huulten hoitamiseen ja huuliherpeksen uusiutumisen torjuntaan.

Lopeta huulten nuoleskelu. Vaikka huulten nuoleskelu tuntuu kostuttavan huulia, oikeasti se vain kuivattaa huulia entisestään.

Käytä suojaavaa huulivoidetta tai -kiiltoa. Valitse tuote kuitenkin huolella: jotkin aromiainetta sisältävät huulivoiteet saattavat edistää huulten nuoleskelua. Eukalyptusta, kamferia, mentolia tai alkoholia sisältävät huulivoiteet saattavat itse asiassa kuivattaa huulia entisestään.

Juo vettä. Elimistöstä häviää koko ajan vettä hikoilun ja muiden elimistön prosessien seurauksena. Veden tankkaaminen juomalla 6–8 lasillista vettä päivässä tuottaa lukuisia terveyshyötyjä – mm. pehmeämmät, sileämmät ja terveemmät huulet.

Syö tarkoituksenmukaisesti. Myös monipuolinen ruokavalio kohentaa yleistä terveydentilaa.

Vältä kuivaa lämpöä. Monet asuvat ja työskentelevät ympäristöissä, joissa käytetään talvisin ilmalämmitystä. Tällainen lämmitys rasittaa erityisen paljon rohtuneita huulia, sillä ilmassa ei ole kosteutta. Harkitse ilmankostuttimen käyttöä, jotta ympäröivä ilma pysyisi kosteana.

Ota asioista selvää. Monet käytössäsi olevista tuotteista saattavat itse asiassa kuivattaa ihoasi, kuten shampoo, meikkivoide tai huulipuna. Lue etiketit huolellisesti ja pyri käyttämään kosteuttavia tuotteita aina kun mahdollista. Kiinnittämällä hieman enemmän huomiota tuotteiden sisältöön voit pitää huulesi hyvässä kunnossa ja välttää sekä huulten rohtumisen että huuliherpeksen.