Exercise Your Mind
Exercise Your Mind

Harjoita mieltäsi

Mielen virikkeet ovat erinomaisia keinoja ehkäistä stressiä, joka on huuliherpeksen laukaiseva tekijä.

Stressi voi olla huuliherpeksen laukaiseva tekijä, mutta stressin lievittämiseen on monia keinoja, kuten tietyntyyppiset mielen virikkeet. Aivot tarvitsevat jatkuvaa stimulaatiota pysyäkseen terveinä ja tuottavina. Rutiinit voivat tuoda turvaa, mutta jonkin ajan kuluttua ne alkavat myös pitkästyttää. Liian usein sitä jää kuitenkin toistamaan arjen monia stressaavia rutiineja. Kohenna mielialaasi ja pienennä stressitasoasi tekemällä pieniä muutoksia (mene esimerkiksi eri reittiä töihin) tai isoja muutoksia (muuta esimerkiksi kampaustasi).

Seuraavassa kerrotaan neljä helppoa tapaa mielen virkistämiseen ja stressin torjumiseen.

Varaa aikaa mielipuuhalle. Tällaista voi olla vaikkapa patikointi, musisoiminen tai käsityöt. Varaa päivästäsi aikaa sellaiselle toiminnalle, joka on itsellesi palkitsevaa.

Vältä vitkastelua. Stressaantuneena saattaa tuntua siltä, että jonkin välttelemäsi asian hoitaminen kuten sähköpostin kirjoittaminen, vaatekaapin läpikäyminen tai laskun maksaminen on viimeinen asia, jonka haluat tehdä, mutta asian hoitaminen saattaakin itse asiassa kohentaa mielialaasi.

Opi uutta. Käy esimerkiksi luennolla, lue kirja tai opettele uusi taito verkossa. Tämä auttaa pysymään aktiivisena ja välttämään elämistä automaatiolla.

Aseta pieniä tavoitteita. Jos kotoa poistuminen tuntuu ylitsepääsemättömältä, tee siitä päivän pieni tavoite. Mene kuntosalille, tapaa hyvää ystävää tai mene elokuviin. Tällaiset pienet saavutukset voivat kantaa pitkälle stressin lievittämisessä.