Blond kvinde med lukkede øjne smiler ovaj je alt tag
Blond kvinde med lukkede øjne smiler ovaj je alt tag

Hammaslääkärikäynnit

Elämä jatkuu, vaikka huuliherpes on puhjennut, mutta mitä jos on varannut ajan hammaslääkärille? Älä huoli: ohessa on vinkkejä yhteistyöhön hammaslääkärin kanssa, kun huuliherpes on puhjennut.

Jos sinulla on uusiutuva huuliherpes, tiedät, miten stressaavaa ja turhauttavaa se on. Jotkut kokevat hammaslääkärikäynnin stressaavaksi, mikä voi laukaista huuliherpeksen. Toisaalta huolta saattaa aiheuttaa huuliherpeksen mahdollinen aktivoituminen ennen hammaslääkärikäyntiä. Tee kummassakin tapauksessa yhteistyötä hammaslääkärin kanssa minimoidaksesi huuliherpeksen puhkeamisen tai tarttumisen riskin.

Keskustele hammaslääkärin kanssa. Kerro huolistasi hammaslääkärille. Hammasinstrumentit voivat ärsyttää huuliherpestä, joten muista kertoa huuliherpeksestä hammaslääkärille. Näin hammaslääkäri voi noudattaa asianmukaisia varotoimenpiteitä.

Ilmoita etukäteen. Jos huuliherpes on jo puhjennut, ilmoita asiasta hammaslääkärille etukäteen. Jotkut hammaslääkärit eivät hoida potilaita, joilla on aktiivinen huuliherpes, sillä hoito voi aiheuttaa kipua, verenvuotoa ja ärsytystä. Yleensä on parempi siirtää hammaslääkäriaikaa, kunnes huuliherpes on parantunut eikä ole enää tartuttavassa vaiheessa.

Käytä kylmähaudetta. Jos päätät mennä hammaslääkärin vastaanotolle, kun huuliherpes on aktiivinen, tai jos huuliherpes aiheuttaa kipua, lievitä ärsytystä ja punoitusta kylmähauteella. Kokeile lievittää ärsytystä ja punoitusta hellävaraisesti kylmällä, kostealla liinalla.