Stay Strong
Stay Strong

Pysy vahvana

Paras tapa torjua flunssaa ja influenssaa on pitää huolta itsestään. Noudattamalla seuraavia vinkkejä voit välttää huuliherpeksen puhkeamisen flunssakauden aikana.

Huuliherpestä ei syyttä nimitetä yskänrokoksi. Immuunijärjestelmän toiminnan häiriintyminen altistaa huuliherpeksen puhkeamiselle. Kun sinusta tuntuu, että flunssa, kuume tai influenssa on tuloillaan, tee asianmukaiset varotoimet.

Seuraavien vinkkien avulla voit pyrkiä välttämään huuliherpeksen puhkeamisen flunssakauden aikana.

Ota rokote. Rokotus on paras tapa välttää influenssa. Ota yhteyttä lääkäriisi keskustellaksesi rokotteesta.

Kiinnitä huomiota hygieniaan. Pyri olemaan koskettelematta suutasi, silmiäsi ja nenääsi käsilläsi, kun huuliherpes on aktiivinen. Jos sinun on kosketettava kasvojasi, kädet on pestävä ennen kasvojen koskettamista ja sen jälkeen. Älä myöskään kosketa suullasi tavaroita kuten kyniä, puhelinta tai silmälaseja ja varmista, että astiat ja aterimet ovat puhtaita ennen kuin käytät niitä ja pestään heti käytön jälkeen. Näistä neuvoista on hyötyä influenssaviruksen torjunnassa, HSV-1-viruksen tarttumisen ehkäisyssä sekä hyvän yleishygienian ylläpidossa.

Lopeta tupakointi. Tupakointi heikentää nenän ja keuhkojen kykyä suodattaa taudinaiheuttajia, mikä altistaa sairastumiselle. Keskustele lääkärin kanssa tupakoinnin lopettamisesta pysyäksesi terveenä.

Paranna vastustuskykyäsi syömällä. Terveellisen ruokavalion noudattaminen voi vahvistaa vastustuskykyä flunssakaudella. Lisää ruokavalioon ruoka-aineita, jotka sisältävät runsaasti A-, C- ja E-vitamiinia, kuten maitoa, sitrushedelmiä, kasviksia, pähkinöitä ja kananmunia.

Anna elimistölle aikaa palautua. Unen puute ja runsas stressi voivat heikentää elimistön puolustuskykyä flunssaa ja influenssaa vastaan. Pidä huolta riittävästä unesta ja stressinhallinnasta immuunijärjestelmän toiminnan parantamiseksi.