Relaxation Techniques
Relaxation Techniques

Kokeile rentoutumistekniikoita

 

Stressi voi myös rasittaa immuunijärjestelmää, jolloin huuliherpes saa tilaisuuden yllätyshyökkäykseen. Hengitä sen sijaan syvään ja rentoudu. Rentoutumistekniikoita on monenlaisia, mutta tässä kaksi, joilla pääset alkuun.

Hengitä syvään vatsan kautta. Pidä viiden minuutin tauko ja asetu istumaan mukavaan asentoon siten, että selkä on suorana. Aseta toinen käsi vatsalle ja toinen rinnalle. Hengitä hitaasti sisään nenän kautta ja hitaasti ulos suun kautta. Kun hengität ulos, puhalla ulos niin paljon ilmaa kuin pystyt. Kun hengität sisään, vatsan pitäisi nousta mutta rinnan liikkua vain ihan vähän.

Käy keho läpi mielessäsi. Pidä silmät auki tai kiinni. Istu jalat lattiaa vasten tai makaa selinmakuulla jalat suorina ja kädet vartalon myötäisesti. Hengitä syvään tässä asennossa kahden minuutin ajan tai kunnes tunnet olosi rentoutuneeksi. Keskity sitten oikean jalan varpaisiin – tarkastele, miltä ne tuntuvat – ja kuvittele, että lähetät niihin happea hengittämällä. Toista sama vasemman jalan varpaille ja siirry sitten vähitellen varpaista ylöspäin päälakeen asti. Kun olet käynyt koko kehon läpi, viivy minuutti tai pari tässä rentouden tilassa.

TTärkeintä on löytää sellaiset rentoutumistekniikat, jotka sopivat omiin elämäntapoihisi. Joskus motivaation saa pidettyä yllä parhaiten yhdistämällä tai vuorottelemalla itselleen sopivimpia menetelmiä.