Get Active
Get Active

Stressiä karkottava liikunta

Ryhdy liikkumaan! Liikunta lievittää tutkitusti stressiä ja on siten erinomainen tapa suojautua tältä huuliherpeksen laukaisevalta tekijältä. Seuraavassa on lueteltu hyviä liikuntamuotoja, jotka voivat parantaa mielialaa ja auttaa hallitsemaan laukaisevia tekijöitä.

Jos tiedät, että stressi on kohdallasi laukaiseva tekijä, pyri mahduttamaan jonkin verran liikuntaa päivääsi. Kaikentyyppinen liikunta kävelystä sisäpyöräilytuntiin voi lievittää stressiä. Urheilullisuutta ei vaadita: kuka tahansa voi lievittää stressiä onnistuneesti liikkumalla edes hieman.

Näin pääset alkuun

Aloita rauhallisesti. Aloita liikunta vähitellen. Aseta alussa realistiset tavoitteet ja muokkaa liikuntaohjelmaasi vähitellen ajan myötä.

Etsi mieluisa liikuntamuoto. Kaikentyyppinen liikunta voi lievittää stressiä, joten harrasta sellaista lajia, josta nautit. Liikunnan ei pidä olla pakkopullaa.

Järjestä aikaa. Liikuntaa ei tarvitse harrastaa aina samaan aikaan joka päivä, mutta lyhyelle liikuntahetkelle löytyy aina aikaa – sellainen voi olla vaikkapa 10 minuutin kävely päivällisen jälkeen.

Ota ystävä mukaan. Liikkuminen ystävän kanssa voi lisätä motivaatiota ja sitoutumista liikuntaan etenkin silloin, kun itseä ei huvittaisi.

Yhdistele. Yhdistele eri liikuntamuotoja pitääksesi innostusta yllä. Jos esimerkiksi käyt aina juoksemassa, lisää välillä ohjelmaasi myös vaikkapa joogaa tai patikointia.

Älä stressaa. Jos et ehdi puolen tunnin kävelylle, käy kolmella 10 minuutin kävelyllä. Tärkeintä on, että säännöllisestä liikunnasta tulee elämäntapa.