Winter
Winter
Winter

Pidä itsesi lämpimänä talvella

Kylmä sää, kuiva ilma ja talvituuli voivat kuivattaa huulia ja altistaa huuliherpeksen puhkeamiselle. Ohessa on muutamia hyödyllisiä vinkkejä huulten hoitoon talvella.

Kylmä ilma voi laukaista huuliherpeksen, mutta opettelemalla tunnistamaan talviolosuhteet, jotka voivat laukaista huuliherpeksen, voi hyvin välttää puhkeamisen. Ennen kaikkea on syytä muistaa, että myös kuume, stressi, väsymys ja kaikki immuunijärjestelmään vaikuttavat tapahtumat saattavat aiheuttaa huuliherpeksen uusiutumisen.

Pysy terveenä. Kaikki ovat talviaikaan alttiimpia flunssalle ja influenssalle. Kuumeen tiedetään olevan huuliherpeksen mahdollinen laukaiseva tekijä, joten ryhdy erityisiin varotoimiin sairastumisen välttämiseksi.

  • Suojaa kehosi hyvin kylmältä asianmukaisella vaatetuksella. Käytä esim. päähinettä, huivia, käsineitä tai mitä tahansa, jolla voit pitää itsesi lämpimänä ja immuunijärjestelmän iskussa.
  • Juo runsaasti nestettä, etenkin vettä, jotta nesteytys on riittävää ja elimistön huuhtelu toimii. Nesteytys ei suojaa pelkästään pöpöiltä, vaan se suojaa myös huulia talviaikana lämmityksen aiheuttamalta kuivalta ilmalta.

Tuuli ja aurinko. Talvinen tuuli voi olla julma kenen tahansa huulille, mutta jos sinulla on uusiutuva huuliherpes, tuuli ei todellakaan ole tervetullutta. Muista käyttää aina huulituotteita, jotka suojaavat huulia rohtumiselta ja auringolta. Auringon ultraviolettisäteily voi vaurioittaa talvellakin.

Ota torkut. Hyvä uutinen on, että talvella tuntuu luontaiselta nukkua pois univelkaa ja rentoutua sisätiloissa. Molemmat ovat erinomaisia keinoja välttää väsymystä ja stressiä, jotka voivat laukaista huuliherpeksen, ja ne ovat hyviä keinoja myös immuunijärjestelmän vahvistamiseen. Hyvää lepoa arvostaa koko elimistö – myös huulet.