Important Days
Important Days

Suunnittele merkittäviä päiviä

Muista, että stressi on läsnä hyvinä ja huonoina päivinä. Myös lomat ja muut merkittävät ajankohdat elämässä voivat aiheuttaa stressiä. Jos olet altis stressin laukaisemalle huuliherpekselle, merkittäviä päiviä on tärkeää suunnitella.

Lepää.  Tulevan miettiminen voi häiritä tarpeellista unta, mutta näin ei saisi tapahtua. Elimistö tarvitsee 7–8 tuntia unta. Uni parantaa ja ylläpitää psyykkistä ja fyysistä terveyttä ja saattaa olla paras puolustuskeino huuliherpestä vastaan. Aseta siis hyvät yöunet etusijalle.

Syö tuoretta ruokaa. Ruoka on useimpien lomien ja juhlien keskipiste, mutta on tärkeää ottaa huomioon, miten paljon syö ja mitä. On hyvä välttää säilöttyjä ja prosessoituja ruokia, jotka sisältävät runsaasti suolaa ja voivat kohottaa verenpainetta. Sen sijaan kannattaa syödä tuoretta ruokaa.

Kävele stressi pois. Pyri tekemään kävelylenkki ulkona tai käyttämään portaita hissin sijasta aina kun voit. Liikunta karkottaa tutkitusti stressiä: jo 10 minuutin liikunta voi vaikuttaa mielialaan.

Järjestä aikaa itsellesi. Tärkeinä päivinä saatat tuntea painetta olla koko ajan ”virta päällä”. Ottamalla hieman aikaa itsellesi (esim. rauhallinen kävelylenkki, muutaman minuutin meditaatio) voit kuitenkin saada lisää energiaa ja parantaa keskittymiskykyä.

Elä hetkessä. Suunnittelu on hyvästä, mutta taakka voi olla ylivoimainen, jos koko ajan keskittyy huomiseen, ensi viikkoon tai tulevaan vuoteen. Tulevaisuuden pohdinnat eivät välttämättä liity mitenkään siihen, mitä teet tänään. Muista elää hetkessä ja nauttia siitä, mitä teet juuri nyt.